- Szczegóły
- Utworzono: 7 czerwiec 2011
Podwędzany sum i danie główne z daniela to mistrzowskie menu Pawła Schulza i Daniela Kruszyńskiego. Uczniowie drugiej klasy Pomorskiego Technikum Gastronomii i Hotelarstwa, szkoły nad którą KPSW sprawuje patronat, w dniach 3 – 5 czerwca 2011 r. w Pułtusku, podczas III edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia polska wczoraj i dziś” walczyli o tytuł mistrzów kulinarnych Polski. Zdobyli wszystko, co było możliwe: I miejsce w kategorii „Uczniowie”, I miejsce - "Jury Smakoszy" oraz "Grand Prix”. Młodzi kucharze podkreślają, że gotowanie to ich miłość i pasja, a konkurs, którego celem było kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej był dla nich wyzwaniem. Jednak przygotowanie staropolskich dań w nowoczesnych aranżacjach i według własnej receptury okazało się dla nich zwycięskie.
Gratulujemy